Oud Nuus 166

4,00

Dit is een downloadable product!
Nadat u heeft betaald, ontvangt u een link om de PDF te downloaden.

1. 100 jaar veilingen:
Aalsmeer is nog steeds hoofdstad van de sierteeltwereld. Een rondetafelgesprek met drie oud-bestuurders van de Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer.
2. Kudelstaart schatplichtig aan Waddinxveen.
In 2005 vierde de rooms-katholieke parochie St. Victor te Waddinxveen het 125 jarig bestaan van haar kerkgebouw. Ter gelegenheid daarvan is een boekje verschenen waarin de geschiedenis van de kerklocaties van de katholieken in Waddinxveen door de eeuwen heen wordt verteld. Op de voorzijde van de intekenfolder van dit boekje was een tekening van een kerkgebouw afgebeeld met de vraag: “Is dit de St. Victorkerk?” Op de binnenpagina was te lezen dat het niet de St. Victorkerk van Waddinxveen betrof, maar de St. Jan Geboorte van Kudelstaart. Wat hebben die twee met elkaar te maken?
3. Excursie naar Berg op Zoom op 28 april 2012.
Wervingsartikel voor deze jaarlijkse excursie van Oud Aalsmeer.
4. Aalsmeerse anekdotes (11)
Lachen in de scheerwinkel anekdotes rond de Kanaalstraat vroeger Kegelpad geheten.
5. Watersportvereniging Nieuwe Meer 100 jaar
Vroeg in de 20ste eeuw begon in Nederland de watersport explosief te groeien. Zo werden tussen 1910 en 1918 in onze regio een zestal watersportverenigingen opgericht. Een daarvan was de Zeil- en Roeivereeniging Nieuwe Meer, die op 10 mei 1912 het licht zag. De club was gevestigd aan het gelijknamige water in Amsterdam en startte met 12 leden en 2 donateurs.
6. Eindelijk bevrijd!
Fietsenmaker Jaap ‘Japie’ Buis (1925 – 2004) groeide op in de liberale Doopsgezinde traditie, waarin de eigen verantwoordelijkheid zeer belangrijk is. Tegelijkertijd werd hij principieel opgevoed met de denkbeelden van het socialisme. Hij zou moeten behoren tot de eerste lichting militairen die na de oorlog opkwam. Maar Buis weigerde. Hij is zijn leven lang weinig buiten Aalsmeer geweest, afgezien van de vierenhalve maand die hij in 1947 – tijdens de heetste zomer van de 20ste eeuw – doorbracht in cel 45 van de monumentale Cort Heijligers Kazerne in Bergen op Zoom.

Artikelnummer: stoa-on-166 Categorie:

Kijk ook eens op:

Logo Noord-Hollands Archief
Logo Noord-Hollands Archief
Logo Noord-Hollands Archief

Oud Aalsmeer

Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer
E. info@stichtingoudaalsmeer.nl

Kvk: 41222924
Fiscaal nummer: 8056.53.363

Aanmelden nieuwsbrief

Logo ANBI - Stichting Oud Aalsmeer