Agenda

Overzicht van activiteiten gepland door Stichting Oud Aalsmeer voor het komende jaar

27 mei 2023

Dorpswandeling

Dorpswandeling Aalsmeer

Museum Historische Tuin organiseert tijdens het seizoen iedere laatste zaterdag van de maand een dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum onder leiding van een lokale gids. De eerste dorpswandeling vindt a.s. zaterdag 27 mei plaats. Architect Joop Kok neemt deelnemers mee langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke anekdotes en wetenswaardigheden.

De wandeling begint om 13.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Leuk voor bezoekers maar ook voor bewoners. Wie meeloopt met de wandeling kijkt daarna gegarandeerd met een andere blik naar het dorp! Kaarten à € 5,- p.p. zijn verkrijgbaar in de ticketshop van de Historische Tuin: https://historischetuinaalsmeer.kooptickets.nu/product/dorpswandeling-mei-2023/.

Bloemen- en plantenveiling
Op de laatste zaterdag van de maand is er ook weer een bloemen- en plantenveiling op de Historische Tuin. In de prachtige veilingruimte doet de uit de jaren dertig stammende Jugendstil veilingklok weer perfect dienst. Hier kunt u ‘bij afslag’ een bos bloemen, vers fruit of kamer- of tuinplanten kopen.

De veiling begint om 15.00 uur. Neem plaats op de koperstribune in de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer en ervaar de spanning tijdens het veilproces. De veilingmeester legt uit hoe het werkt en vertelt interessante anekdotes. Het is natuurlijk de kunst om zo voordelig mogelijk te kopen. Bent u in staat tijdig op de knop te drukken? Het veilinggebouw maakt deel uit van de opstallen van de Historische Tuin Aalsmeer aan het Praamplein. Een entreekaartje voor het museum geeft toegang tot de veiling. Museumkaarthouders hebben gratis toegang, evenals kinderen tot 12 jaar.

14 juni 2023

Filmavond

Filmavond i.s.m. Oud Aalsmeer in Beeld:

Woensdag 15 juni worden in de veilingzaal diverse films vertoond over de seringenteelt, voorzien van een korte inleiding. Het programma duurt 2 x 40 minuten met tussendoor een pauze.
Kijk hier voor meer informatie>>

24 juni 2023

Dorpswandeling

Dorpswandeling Aalsmeer

Museum Historische Tuin Aalsmeer organiseert tijdens het seizoen iedere laatste zaterdag van de maand een dorpswandeling in Aalsmeer Centrum onder leiding van een lokale gids. Deze dorpswandeling van het seizoen o.l.v. oud-burgemeester Joost Hoffscholte, voert weer langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke anekdotes en wetenswaardigheden. De wandeling duurt ongeveer vijf kwartier. Leuk voor bezoekers maar ook voor bewoners. Wie meeloopt met de wandeling loopt daarna gegarandeerd met een andere blik door ons prachtige dorp!

Kosten dorpswandeling: 5 euro p.p.
Datum: 24 juni 2023
Tijd: 13.00 uur (tot ongeveer 14.15 uur)
Vertrekpunt: kassa van museum Historische Tuin, Praamplein 1 in Aalsmeer
Maximaal aantal deelnemers: 15

BESTEL HIER TICKETS

Ook voor groepen
Dorpswandelingen, veilsessies én rondleidingen op de Tuin zijn tot en met eind oktober ook op afspraak te boeken voor groepen. Eventueel te combineren met een rondvaart en een lekkere lunch bij het Tuinhuis. Leuk voor een uitje met familie, vrienden of collega’s.

Kijk ook eens op:

Logo Noord-Hollands Archief
Logo Noord-Hollands Archief
Logo Noord-Hollands Archief

Oud Aalsmeer

Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer
E. info@stichtingoudaalsmeer.nl

Kvk: 41222924
Fiscaal nummer: 8056.53.363

Aanmelden nieuwsbrief

Logo ANBI - Stichting Oud Aalsmeer
Share This