Nieuw boek over Maarse & Kroon!

HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS

Na zeven jaar van uitgebreid zoeken en speuren naar het verleden van autobusonderneming Maarse & Kroon is het ons gelukt om ons gezamenlijke project, het vastleggen van de historie van de N.V. Autobusonderneming Maarse & Kroon, af te ronden en als boek uit te geven. Begin mei 2023 zal uitsluitend bij voldoende belangstelling, het boek – getiteld HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS – in een omvang van 662 bladzijden en met 81 illustraties in kleur en ca. 360 in zwart-wit, het licht kunnen zien.

We hebben onze uiterste best gedaan om de geschiedenis van het bekende en bij het reizigerspubliek populaire autobusbedrijf uit Aalsmeer dieper dan ooit eerder is gebeurd te onderzoeken en vast te leggen. Daarmee willen wij bereiken, dat Maarse & Kroon, dat op 1 februari 1923, dus honderd jaar geleden, van start ging en vijftig jaar geleden fuseerde met de N.V. Nederlandse Buurtvervoer Maatschappij (NBM) tot de N.V. Vervoersmaatschappij Centraal Nederland, niet wordt vergeten. Vele uren van onderzoek in archieven en websites als Delpher en veel tijd die werd besteed aan de bewerking van oude foto’s en andere illustraties hebben ons gebracht naar waar wij in 2016 hoopten te komen: het tot een goed einde brengen van HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS.

Kaft versie 09032023

Om de verkoop en de distributie van dit in eigen beheer uit te geven boek zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen, zijn wij de samenwerking aangegaan met Boekhuis Aalsmeer. Deze heeft de alleenverkoop van deze unieke uitgave. Het boek krijgt een zgn. hard kaft en de prijs zal € 33,50 per exemplaar bedragen. Deze prijs is exclusief eventuele verzendkosten. Individuele nabestellingen nadien voor dezelfde prijs zijn mogelijk! Wanneer u geïnteresseerd bent in de aankoop van een of meerdere exemplaren van HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS, dan kunt u dit kenbaar maken door een e-mail aan info@boekhuisaalsmeer.nl met daarin vermeld uw keuze voor een harde kaft of een paperback, het aantal boeken dat u wenst, uw volledige adres, telefoonnummer en uw keuze voor ophalen bij Boekhuis Aalsmeer of toezending. Voor deze laatste mogelijkheid wordt een extra bedrag in rekening gebracht. Vermeldt u s.v.p. in de onderwerpregel van uw e-mail ,Boek M&K’.

Wacht niet met het insturen van uw eventuele bestelling!

Met vriendelijke groet,

Hans van der Wereld
Kees van der Zwaard

Kijk ook eens op:

Logo Noord-Hollands Archief
Logo Noord-Hollands Archief
Logo Noord-Hollands Archief

Oud Aalsmeer

Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer
E. info@stichtingoudaalsmeer.nl

Kvk: 41222344
RIS nummer: 005321670

Aanmelden nieuwsbrief

Logo ANBI - Stichting Oud Aalsmeer
Share This