037 19.47 Still 4 t Farregat

De Stichting Oud Aalsmeer gaat vanaf 1 mei 2021 iedere maand een maandlang een historische film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl vertonen. Op de site staat de film bovenaan onder het tabblad ‘film van de maand’. Aan het bekijken van de films zijn geen kosten verbonden. U kunt deze films bekijken op uw computer, maar ook op uw TV kunt u deze internetsite opzoeken en de film bekijken mits uw TV beschikt over een aansluiting op internet. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen.

Zaterdag 1 mei wordt gestart met De Uiterwegfilm 1944 – 1948, gefilmd door Aldert Eveleens (Residentie) en in 1989 voor het eerst uitgegeven door de Stichting Oud Aalsmeer. Op dinsdag 1 juni gevolgd door de film over ‘t Farregat 1930 –1950 met commentaar door Martin Verbeek gedurende de maand juni. Deze film is in 1993 uitgegeven door de Stichting Oud Aalsmeer ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum.

Oud Aalsmeer in Beeld’
Vervolgens wil de werkgroep ‘Oud Aalsmeer in beeld’ elke maand een andere film van de maand vertonen. Daarvoor puttend uit het filmarchief van de Stichting Oud Aalsmeer en andere archieven die door deze werkgroep zijn verzameld. Oud Aalsmeer in Beeld’ is gestart in 2017 en bestaat uit 21 enthousiaste hobbyisten met ieder een eigen specialisme. Onderwerpen kunnen zijn: architectuur en monumenten, sierteelt, bedrijfsleven, ontwikkelingen in Aalsmeer en Kudelstaart, sport, kunst&cultuur, manifestaties, natuur&recreatie en Aalsmeerders in beeld.

Ruim 500 films
Tot nu toe hebben de hobbyisten van ‘Oud Aalsmeer in beeld’ ruim 500 films aan het archief kunnen toevoegen. Dat materiaal is tussen 1 en 100 jaar oud, de oudste film is in 1923 opgenomen. In het verleden waren er enkele fotografen en filmers die veel van ons dorp vastlegden, zoals Theo Wenzel, Frans de Jonge, Daan Offerman, de heren Verbeek in Oost, Aldert Eveleens (Residentie) op de Uiterweg en Marcus de Jonge, foto de Boer en J. van Bentum in het dorp.

Cloud
De laatste jaren legt iedereen van alles vast met de smartphone en dat materiaal verdwijnt dan in de cloud. Wat zonde! Veel beelden verdienen een groter publiek voor nu of later. ‘Oud Aalsmeer in beeld’ zamelt dit beeldmateriaal heel graag. De werkgroep is altijd op zoek naar interessant materiaal waarmee het beeldarchief kan worden verrijkt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de eerste film hier »

054 19.64 Still 17 Uiterweg
037 19.47 Still 4 t Farregat
037 19.47 Still 3 t Farregat

Kijk ook eens op:

Logo Noord-Hollands Archief
Logo Noord-Hollands Archief
Logo Noord-Hollands Archief

Oud Aalsmeer

Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer
E. info@stichtingoudaalsmeer.nl

Kvk: 41222344
RIS nummer: 005321670

Aanmelden nieuwsbrief

Logo ANBI - Stichting Oud Aalsmeer
Share This