Publicaties

In de loop der jaren heeft Stichting Oud Aalsmeer naast de kwartaaluitgave Oud Nuus een aantal publicaties uitgegeven, die de geschiedenis van Aalsmeer op diverse manieren toelichten.

Het begon in 1983 met een uniek project. De Commissie Genealogie heeft met hulp van velen een reeks van zeven boeken op haar naam gezet, waarin de genealogieën van 70 oude Aalsmeerse families zijn beschreven. Van deze reeks zijn alleen de delen I en V nog verkrijgbaar.

De publicaties die nog verkrijgbaar zijn, kunt u bestellen via de Webshop. Na ontvangst van uw betaling zal voor toezending worden zorg gedragen.

De niet verkrijgbare publicaties kunt u wellicht bemachtigen via een kleine gratis advertentie, een Kabaaltje,  in De Nieuwe Meerbode, die wekelijks in Aalsmeer wordt verspreid, of via antiquarische boekhandels. Ook de webshop van antiquarische boekhandelaren 'Antiqbook' wil nog wel een soelaas bieden.

Niet meer voorhanden zijn:

In de reeks Aalsmeerse Stambomen:

- Aalsmeerse Stambomen deel II

De families die in dit boek zijn opgenomen zijn: Visser, Hansen, Rinkel, Van der Meer,

Eveleens, Tas en Been. Uitgave 1985

- Aalsmeerse Stambomen deel III

De families die in dit boek zijn opgenomen zijn: Eigenhuis, Maarse, Jongkind, Alderden,

Venema, Joren, De Boer. Uitgave 1987

- Aalsmeerse Stambomen deel IV

De families die in dit boek zijn opgenomen zijn: Buskermolen, De Jong, Harting,

Spaargaren, Van Veen, Vreeken, Baardse. Uitgave 1989

- Aalsmeerse Stambomen deel VI

De families die in dit boek zijn opgenomen zijn: Berghoef, Blootshoofd, Boomhouwer,

Bij, Celie, Van Dam, Doeve, Van Geijlswijk, Gortzak, De Groot, Hofman, Holm, Joppen,

Koningen, Koomen, Kous, Van der Meulen, Mors, Neus, Oor, Ouwejan, Pannekoek,

Prook, Roemer, Van der Schilden, Schouten, Slop, Spring in 't Veld, Stolp, Topsvoort,

Vink, Willemen, Van Wirdum, Zegstroo, Zwartendijk. Uitgave 1993

- Aalsmeerse Stambomen  -  Supplement en Repertorium

In dit deel zijn de aanvullingen en verbeteringen  die betrekking hebben op de gehele

serie opgenomen evenals een algehele index. Uitgave 1995

Aelsmeer, beknopte geschiedenis van een opmerkelijk dorp

Deze uitgave uit 1992 belicht de geschiedenis van Aalsmeer op vele fronten. Uitgave 1992

ISBN: 90-800531-3-9 geb. NUGI 480

Aalsmeer, van Mensen en Dingen deel III

Cornelis Buis, 1990. De delen I en II verschenen respectievelijk in 1972 en 1976 bij uitgeverij Repro Holland.

In de Historische Reeks

't Buurts Woordenboek

HR 2: Het niet meer gesproken dialect van Aalsmeer in woorden en uitdrukkingen, uitgave 2000.

Reis door de Tijd - Historische Reeks nr. 4

Aalsmeerse Stambomen, deel I