Aalsmeerse boerderijen


Aan het einde van de rondgang langs de vaste tentoonstelling 'Reis door de tijd', komt de bezoeker bij de ruimte waar wisselende thematentoonstellingen worden ingericht.

De eerste tentoonstelling beschrijft de Aalsmeerse boerderijen en blijft gedurende het hele seizoen 2004 te bezichtigen.

In vijf panelen worden nu de verschillen belicht tussen de Noord- en Zuid-Hollandse boerderijtypen en worden historische boerderijen uit vier eeuwen naast elkaar gezet. In dit deel van de tentoonstelling wordt ook ingegaan op het boerenleven in het verleden, vooral op de Buurt maar ook in de Stommeerpolder. Er wordt gebruik gemaakt van veel historisch (foto)materiaal uit het begin van de vorige eeuw. Uiteraard is er speciale aandacht voor de geschiedenis van de in 1825 gebouwde boerderij 'Dahlia Maarse' op Uiterweg 32 waar u te gast bent. Deze expositie zal in 2005 worden vervangen door een tentoonstelling over een ander thema uit de Aalsmeerse geschiedenis.

 
 

Online bestellen


Stichting Oud Aalsmeer heeft een groot aantal publicaties op haar naam staan welke u nu ook via onze webshop kunt aanschaffen.

Naar de webshop >
HR 11 - De Redding van Aalsmeer

HR 11 - De Redding van Aalsmeer

€ 6,75 per stuk.

Bestellen >
HR 6 - Uit de klei getrokken  Cat. thematent.2006

HR 6 - Uit de klei getrokken Cat. thematent.2006

€ 4,00 per stuk.

Bestellen >